4 port
250g kvarg
1 msk florsocker
1 msk agavesirap
0,75 dl vispgrädde
1/3 kladdkaka
Kladdkaka:
3 ägg
3 dl socker
1 dl smält smör
1 dl kakao
1,5 dl kokosmjöl
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
Till servering:
1 msk råkakao
ca 12 st minimaränger, t ex med cappucinosmak
Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop de torra ingredienserna. Rör i de torra ingredienserna i äggblandningen ihop med det smälta smöret. Häll upp i en pajfrom. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Ta ut kakan och lått kallna helt. Vispa grädden lätt. Rör ihop kvarg, florsocker, agavesirap och grädde. Skär små bitar av kladdkakan och lägg i glas eller skålar. Varva kladdkaka och gräddblandningen i glasen /skålarna. Avsluta med att pudra över lite råkakaopulver och lägg på lite minimaränger.