torsdag 13 november 2014

Tarte tatin

Höst och mörkt ute innebär att det börjar bli dålig kvalité på bilderna. Det är så mörkt att det inte går att få till de bra. Men vad gör det egentligen, det är ju maten som ska ätas. Med en tarte tatin på bordet så hinner man ändå knappt ta en bild innan den är slut. Servera med vaniljglass eller vaniljsås och du hur en underbar efterrätt.




4 msk smör
4 msk råsocker
4 äpplen
2 bitar smördeg


Sätt ugn på 200 grader. Fördela smör och socker i fyra portionsformar. Sätt in i ugnen tills smör och socker smält och fått färg, ca 5 min. Skala och skiva äpplen. Lägg i äpplen I formarna och baka ytterligare 20–30 minuter. Lägg på rundlar av smördeg. Grädda ca 10 minuter till så degen får fin färg. Ta ut och låt stå 5–10 minuter innan tarten stjälps upp.