Brysselkål har inte direkt varit min favorit, speciellt inte på julbordet. Men så smakade jag brysselkål kokt i fond med vitlök serverat till anka och jag blev kär. Brysselkål kan vara hur gott som helst! Det gäller bara att hitta ett sätt att tillaga det. För mig blev det att steka den med citronsaft och rödlök serverat med en kall vitlöksås till couscous och kyckling. Åh, så gott!
500 g halverad färsk brysselkål
2 msk olivolja
1 msk smör
0,5 finhackad rödlök
2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
0,5 citron finrivet skal och pressad saft
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 msk honung
Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. Tillsätt lök,
vitlök och citronskal och -saft. Salta, peppra och ringla över honung. Stek
ytterligare 5 minuter.