fredag 6 januari 2012

Biff Rydberg


En underbart god rätt som passar perfekt till middagsbjudningen. Original receptet är med oxfilé och det tycker jag definitivt ska vara på en bjudning. Annars så funkar fläskfilé utmärkt. Senapsgrädden är min favorit. Mums!






500 g fläskfilé
750 g potatisar
4 msk smör

Smörbakta lökar:
4 små lökar, ca 200 g
salt och peppar
50 g smör
timjan

Senapsgrädde:
1 dl vispgrädde
2 msk fransk senap

Till servering:
bladpersilja
4 äggulor


Sätt ugnen på 200°. Skala och dela lökarna. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra, hyvla över smör och lägg på timjan. Tillaga i mitten av ugnen 20–25 min. Vispa grädden och blanda ner senap. Ställ kallt. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skär köttet i större tärningar. Stek potatisen i smör i en stekpanna. Lägg den i formen med lökarna och håll varm i ugnen. Salta, peppra och stek köttet 3–4 min på hög värme i smör i stekpannan. Lägg köttet i formen med potatis och lök, garnera med persilja. Servera med senapsgrädden och äggulor.